duurzaam bouwen

Waarom groen bouwen?

En hoe werkt dat?

Groen bouwen

Ieder nieuw gebouw wordt milieubewust ontworpen. Dit komt enerzijds door steeds strenger wordende eisen maar ook door ons eigen groeiende bewustzijn op gebied van energie en milieu.

Voor wie vooruit wil lopen op dit gebied kan met JORDESIGN zijn wens vervullen. Reeds in mijn studietijd heb ik onderzoek naar warmtepomptechnologie en strobalenbouw gedaan. Waar warmtepompen gemeengoed zijn geworden geldt dit nog niet voor bouwen van strobalen wanden. Dit terwijl naast de goede isolerende werking ook de dampdoorlatende en warmteaccumulerende eigenschappen tot een zeer comfortabel binnenklimaat leiden.

Bij echt groen bouwen stel je je tot doel om onafhankelijk (van NUTS-voorzieningen) te worden en dat er oog is voor omgeving en de levensloop van de gekozen bouwmaterialen.

Milieubewust bouwen

Denken aan het milieu, besparen op energie, comfort in zomer èn winter. Sleutelwoorden die bij onze tijd horen.
Jordesign ontwerpt voor nu en kijkt daarbij naar de toekomst. Sommige bouwmaterialen ontstaan door enorm veel energiegebruik of worden van heel ver aangevoerd. Er zijn vaak alternatieven af te wegen.

Energie wat je niet verbruikt hoef je ook niet op te wekken. En wat wel nodig is, kan zelf opgewekt worden.

Goed isoleren is niet alleen belangrijk, ook slim gebruik maken van gratis warmte van de zon door lichttoetreding of zonne-installaties. En teveel aan warmte zul je moeten opslaan voor later gebruik. Dat is comfort, energiezuinig en milieubewust.

strobalen isolatie 01 klstrobalen isolatie 02 kl

''Aandacht voor het idee, kennis van de voorbereiding''

Jordi de Groot

Adres

Dr. A. Kuyperweg 27
4153 XA Beesd

contact

info@jordesign.nl
06-207 37 765  Jordi de Groot